15:00

AIF BARRIKADEN

Referat: Liria IF - AIF BARRIKADEN

Startelvan: Thomas - Majed, Gustav, Morten, Danne - Clas, Alex, Martin N, Christian T - Rashad, Anders

Avbytare var Govan som kom in efter 30 min och spelade där tills han blev utbytt igen efter 70 min, Henke H som kom in efter 32 min som vänster yttermittfältare och spelade där tills han blev utbytt igen efter 72 min, Jönsson som kom in efter 39 min som höger yttermittfältare och spelade där resten av matchen, Park som spelade sista 25 som innermittfältare och Bagher som spelade sista kvarten som anfallare.

Matchen fick en mycket händelserik upptakt. Martin sköt redan i den 1:a min ett skott som målvakten fumlade rejält med så att Rashad kunde hjälpa den boll in som befann sig på mållinjen. Det hade då gått mindre än 35 sekunder! Det tidiga målet gav oss energi och redan i 3:e min hade vi ett fint anfall som avslutades med en nick av Anders strax utanför/över bortre krysset. I den 4:e min gjorde Thomas en fin räddning på ett friläge för Liria. I den 11:e min kvitterade Liria på ett välplacerat skott nere vid stolproten. I den 15:e min kom ett avslut mycket snarlikt det i 3:e min ovan. Anders nickade åter från sin "vänsterinnerposition" efter ett mycket fint inlägg av Rashad men denna gång gick bollen i mål i bortre krysset - ett vackert mål men samtidigt med en något passiv och felplacerad målvakt.

Ett passivt agerande av målvakten var det också vid den hörna vi fick i den 36:e min där bollen efter lite sparkar fram och tillbaka hamnade hos Martin som fick in den från nära håll. Innan dess hade Liria efter en svag inledning - underskattning? - allt mer kommit in i matchen för att mot slutet av halvleken dominera. Man skapade dock inte mycket farliga chanser. Ett par långskott är väl det som närmast kan kategoriseras som sådana. Det ena gick tätt utanför ena stolproten och det andra som var ett riktigt kanonskott gick någon decimeter över.

Totalt sett en relativt jämn halvlek spelmässigt medan vi kanske hade ett visst litet övertag sett till målchanser.

I andra halvlek startade Liria på högsta växel och de kvaliteter som de börjat visa upp mot slutet av 1:a halvlek
med stor rörlighet, bra passningsspel och långa löpningar bakifrån ställde till stora problem för oss. Nu avslutade man också tidigare. I 1:a halvlek väntade man ofta för länge, speciellt nr 8 (vars namn jag inte noterade) som var mycket bra hade en tendens att ständigt vilja dra en eller två gubbar för mycket. Vi jagade nu boll mest hela tiden utan att få låna den särskilt mycket.

Matchen vände också målmässigt under den ovan relaterade perioden som varade ungefär halva halvleken. Liria gjorde 3 mål i 55:e, 58:e och 64:e min, det sista sedan vi missat att ställa offside vilket resulterade i ett jättefriläge. Utöver detta hade man ytterligare 3 ytterst klara målchanser. Vid en av dem gjorde Thomas än en gång en mycket fin räddning. Under den här perioden var det i princip spel mot ett mål.

Om det mest var en följd av att vi började komma över chocken över Lirias våldsamma offensiv eller på att Liria började slå vakt om sin ledning är svårt att säga men under andra delen av 2:a halvlek jämnade spelet ut sig. Även nu hade dock Liria de bästa chanserna under ordinarie speltid. På övertid fick vi dock ett par riktigt bra kvitteringschanser, först en frispark i ett mycket bra läge som vi sköt klart över men fr.a. i matchens absoluta slutsekunder då bollen befann sig långt inne i deras straffområde utan att Lirias försvar fick tag på den riktigt och det kändes som om vi flera gånger var på väg att få in bollen utan att lyckas. Ännu en uddamålsförlust att lägga till den långa raden var därmed ett faktum.

Totalt sett en match där Lirias seger var synnerligen rättvis och klart i underkant. Liria var riktigt bra, nog faktiskt det bästa vi mött i höst, speciellt offensivt. Deras målvakt (som lär ha varit tredjemålvakt) var däremot riktigt riktigt dålig och det kändes därför så sorgligt att vi i princip inte testade honom alls i 2:a halvleken. Hade lagen bytt målvakt hade matchen nog slutat c:a 8-1 till Liria.

Statistik: Hörnor: 2-6   Skott på mål: 7-10   Skott utanför: 8-8